Krótka historia smaku...

Zobacz jak kształtowała się nasz historia i z jakiego powodu to pstrąg na stałe zagościł w naszym menu

Inwestycja życia

Historia karczmy sięga roku 2000 kiedy to właścicie obiektu - Maria i Roman Rzadkoszowie - postanowili wziąć kredyt aby otworzyć swój pierwszy biznes. Już wtedy dostrzegali, że to conajmniej dziwne aby w tak atrakcyjnej turystycznie miejscowości jak Biały Dunajec nie było w obiektu gastronomicznego z prawdziwego zdarzenia.

 

Po wydzierżawieniu gruntu od Urzędu Gminy, stworzeniu projektu i uzyskaniu wszystkich zgód ruszyły prace budowlane. Obiekt został wybudowany wg tradycyjnych podhalańskich metod i materiałów ciesielskich - ze świerkowych bali, z naturalnym mszeniem, oraz dachem wykonanym zgodnie z dawnym zwyczajem z desek. 

 

Obiekt został oddany do użytku w 2001 roku.

2008

Zakup samochodów dostawczych

 

Od 2008 realizujemy dowóz naszych pyszności pod Wasze drzwi.

 

Prowadzimy także mobilny catering imprez okolicznościowych, a nasze dania zamówisz także na pyszne.pl

- wszystko dla Waszej wygody!

2020

Rozbudowa karczmy

 

W 2020 roku nasz lokal został rozbudowany. Na potrzeby obsługi przyjęć stworzyliśmy dwie nowe sale, kącik zabaw, oraz osobne wejście.

 

W tym momencie komfortowo pomieścimy do 180 osób. 

2006

Wprowadzenie pizzy do menu

 

W 2006 roku zakupiony zostaje piec do wypiekania pizzy. Równocześnie opracowujemy nasz własny przepisa na ciasto oraz kultowy już sos czosnkowy.

 

Nie boimy się eksperymentować - okazuje się, że pizza z wędzonym pstrągiem to strzał w dziesiątkę!

Od początku działalności staramy się wsłuchiwać w głosy naszych Gości, dostosowując naszą ofertę do stale zmieniających sie potrzeb 

Jak się rozwijaliśmy

Sprawdź

Co z tym pstrągiem?

Pstrąg z Polaniorki pochodzi z własnej hodowli prowadzonej od lat przez właścicieli.

 

Po raz pierwszy zdobył uznanie w 2002 roku w konkursie kulinarnym zorganizowanym podczas „Dnia Pstrąga” w Białym Dunajcu. Ponownie nagradzany w kolejnych latach do dzisiaj stanowi flagowe danie Polaniorki obok wielu innych regionalnych i staropolskich potraw.

 

Największym wyróżnieniem do tej pory jest tytuł "Marka Tatrzańska 2022" za potrawę "Dunajecki Tatar z Pstrąga.

 

Więcej informacji i ciekawostek znajdziesz w zakładce "Nasz pstrąg"

 

 

zapraszamy: 11:00 - 22:00

 

ul. Jana Pawła II obok 312

34-425 Biały Dunajec

         

zamów:  18 20 73 494

 

imprezy:  535 100 016

 

polaniorka@gmail.com

 

jak dojachać >

Karczma

ul. Kościuszki 69 A

34-425 Biały Dunajec

 

rezerwuj:  604 44 34 02

 

polaniorka@gmail.com

 

jak dojechać >

Domek
w Białym Dunajcu

ul. Budzówka 31/5A

34-511 Kościelisko

 

rezerwuj:  604 44 34 02

 

polaniorka@gmail.com

 

jak dojechać >

 

Apartament
w Kościelisku