Zobacz jak kształtowała się nasz historia i z jakiego powodu to pstrąg na stałe zagościł w naszym menu
Historia karczmy sięga roku 2000 kiedy to właścicie obiektu - Maria i Roman Rzadkoszowie - postanowili wziąć kredyt aby otworzyć swój pierwszy biznes. Już wtedy dostrzegali, że to conajmniej dziwne aby w tak atrakcyjnej turystycznie miejscowości jak Biały Dunajec nie było w obiektu gastronomicznego z prawdziwego zdarzenia.
Po wydzierżawieniu gruntu od Urzędu Gminy, stworzeniu projektu i uzyskaniu wszystkich zgód ruszyły prace budowlane. Obiekt został wybudowany wg tradycyjnych podhalańskich metod i materiałów ciesielskich - ze świerkowych bali, z naturalnym mszeniem, oraz dachem wykonanym zgodnie z dawnym zwyczajem z desek.
Obiekt został oddany do użytku w 2001 roku.
Od początku działalności staramy się wsłuchiwać w głosy naszych Gości, dostosowując naszą ofertę do stale zmieniających sie potrzeb
Pstrąg z Polaniorki pochodzi z własnej hodowli prowadzonej od lat przez właścicieli.
Po raz pierwszy zdobył uznanie w 2002 roku w konkursie kulinarnym zorganizowanym podczas „Dnia Pstrąga” w Białym Dunajcu. Ponownie nagradzany w kolejnych latach do dzisiaj stanowi flagowe danie Polaniorki obok wielu innych regionalnych i staropolskich potraw.
Największym wyróżnieniem do tej pory jest tytuł "Marka Tatrzańska 2022" za potrawę "Dunajecki Tatar z Pstrąga.
Więcej informacji i ciekawostek znajdziesz w zakładce "Nasz pstrąg"
zapraszamy: 11:00 - 22:00
ul. Jana Pawła II obok 312
34-425 Biały Dunajec
zamów: 18 20 73 494
imprezy: 535 100 016
polaniorka@gmail.com